недеља, 4. септембар 2016.

Svirka isrped Doma

Svake godine rok Požarevljani imaju taj lukusz da dobiju svoju rok svirku ispred Centra za kulturu. To se nekada dešavalo dva puta godišnje, a sigurna sam da je toga bilo više u ranijim godinama.
Lista
Nastupali su lokalni bendovi i do poslednjeg dana se nije znalo ko sve svira.


Već za Karma akustik trio bilo je poprilično ljudi. Svirka je bila zakazana za 18h, ali je počela dosta kasnije.

Feeding the Dead je bio najbolji do sad. Tačno se čuje svaki zvuk i sve je odsvirano kako treba. Značajno su digli atmosferu koju su ovi predhodni skoro potpuno uništili. Kada bi Feeding the Dead svaki put ovako svirao, veliki uspeh bi bilo najmanje što može da im se desi.

Masa se značajno raščistila kada je KRK stao na binu, najverovarnije zato što je mlad i prvi put čuju za njih. I ako su inovativni jer imaju i čoveka za lap topom, zanimljivu tematiku i kreativni su, sinoć se nisu pokazali baš najbolje.

Trasfer Blama je učvrstio svoje noge na sceni i zna kako tu i da se ponaša. Publika ihje volela. Odsvirali su  i jednu novu pesmu za koju se planira da će biti na sledećem albumu.

Duh upokojenog
Sinapsi 8 je ovo bio prvi nastup ali je zvuk bio uredno upakovan jer su za insturmentima bili stari osvjačai. Vidi se da slavu prave na Panterovdan i da se mole sv. Dajmbengu za nadahnuće.

Deliberation što je jedan lik rekao, sviraju muziku za devojčice. Drugi je pak rekao da pored svog diverziteta muzike koji danas postoji, oni baš moraju da sviraju gotik emo metal.

Divert je nakon njih došao kao pivo u pustinji za one čiji ukus može da se uzme u obzir. Kvalitet njihove svirke je baka Živka koja mota 200 sarmi na dan, u odnosu na ostale kojima supa iz kesice zagori.

Često se žalimo na nedostatak ovakvih događaja ili se žalimo kako neke bendove slušamo previše. To što odavno nismo čuli dobru svirku (osim Gradištanske gitarijade) učinilo nas je da se uželimo onih na koje smo se žalili. Ovaj koncert je bio dovoljno bitan da su došli i gosti iz okoline. Jedino mi nije bilo jasno pojačano obezbeđenje zbog kojeg je bila loša interakcija sa publikom i zbog koje fotke nisu mogle baš najbolje da ispadnu.


Još malo opisa:


 



4 коментара:

Анониман је рекао...

Nikad gori clanak nisam procitao. Umesto da se podrze lokalni bendovi ovde ih pljuju. Onaj ko je pisao nije objektivan/na.

Анониман је рекао...

Krk ne da nisu bili bas nesto, oni su bili veoma losi.Po cemu su to tacno inovativni?Onaj decko jednostavno ne ume da peva,al vidi se da se trudi.Za Feeding the dead se slazem,jako su dobri i sve su bolji,mada najvise zahvaljujuci pevacu.Ovaj decko iz Krka bi mogao da krene na casove kod njega.Nije poenta da se dernjas bez ikakvog smisla.Sinapsa jako dobra,mada njihov pevac se na trenutke napinjao,pa je bio malo naporan za slusanje.Karma ima jako dobre muzicare i odlican vokal,ali trebali su samo da izaberu zivlje pesme.

Анониман је рекао...

Taj lik iz KRK-a je možda i našao svoj bend. JBg to je grind! Ali generalno čovek NE UME!!!!!!! I nije za više od grind dranja i silovanja.

Анониман је рекао...

I vi ovo zovete svirkom-muzikom.Nemojte da me zezate.Izuzev benda sa akustičnom gitarom i benda koji je zadnji svirao,ostali su najobičniji prangijaši koji vrte od 2-3 akorda jer toliko i znaju pa su umislili da su opasni muzičari.Strašno.O pevanju nevredi ni komentarisati.U celoj priči mene su oduševili bubnjari,i to svi.Odradili su posao vrhunski.