петак, 6. јануар 2017.

Biti ružan, prljav i napadan

     Da li je pank mrtav ili se samo uvredio zato što nešto loše piše o njemu u čitanci? Kad ti Pekinška Patka kaže da si ružan, to je ok, no, ako ti to čitanka za četvrti razred kaže, onda no-no?

     Pažnju na ovu nepažnju skrenuo je niko drugi do jedan vlasnik jedne srednje škole, jedne škole za talente, jedne muzičke akademije, jedne televizije, časopisa za devojčice, frizerskog salona, dečije igraonice, video produkcije, studija za sinhronizaciju i nekoliko predstavništva.

Ono što to je duboko uvredilo neke pankere izgleda ovako:
     I pored mene, ovo je podelio portal B92, dnevni list Srpski Telegraf i još 227 ogorčenih ljudi. Molim za trenutak ćutanja za sve one koji se protiv sistema bore po svojim vremenskim linijama, jer vremenske linije menjaju svet!

Ova situacija pokreće pitanje: da li je pank sledeći feminizam?
Ono što je nekada bila racionalna borba za slobodu i   jednakost, protiv autoriteta, dogmi i konzerva, sada je skup razmaženih, nedojebanih klovnova koji ni ne znaju zašta misle da se bore.


     Ono što je sporno kod ovog članka jeste etiketa koja povlači diskriminaciju. Nije okej biti slepac prema ljudima koji su se rodili ovakvi ili onakvi, ali burazeru, ti si sam izabrao da budeš van sistema. Ko je rekao da je lako biti panker?
     Ko je rekao da je lako da misliš svojom glavom onda kada imaš ovakvu čitanku koja ti govori šta da misliš? Ko je rekao da je lako slušati sve te krš bendove koji se nisu potrudili ni tekst za pesmu da napišu? Zar neko stvarno misli da je lako nositi ćaletove radničke cipele čak i ako možeš da priuštiš da kupiš fensi udobne patike? Pa pomislite samo na sve te mamurluke od apatinskog i unučića loze! Mislite da oni vole što su prljvi, ružni i napadni?

Zato, svim pičkama koje se vređaju želim srećnu Novu uz Super Zlatne Žice:


Нема коментара: