недеља, 28. мај 2017.

Bend koji ćete tek da volite

Subotom popodne u ovo doba godine se uči za ispite. Međutim, mi smo imali malo drugačiju ideju i kako smo ceo dan propustili, rešili smo da ne rizikujemo da naučimo nedovoljno pa nismo ništa naučili i otišli na svirku u studio Spektrum. Nećete verovati šta smo tamo čuli (FOTO) (VIDEO)
To je bila jedna od boljih svirki na kojoj smo bili i jedan bend nam je posebno zapao za uvo.
Sastavljen od vrhunskih muzičara, virtuoza na svojim instrumentima i vrsnih poznavalaca muzike bend Vatrom u led je sve osim generični rokenrol koji biste očekivali.
O njemu naravno, nećete moći da nađete ništa na mreži. Jedino što možete je da nastavite da pratite ovaj blog.
Pre svega, bend ima gruv, sto je retkost sa današnjim rokenrol bendovima koji se bave autorskim radom jer su većina gitarista jebeni tablaturisti i ne znaju da sviraju već samo slažu tehnicke vežbice, hromatike i skale u "solaže". Sa ovim bendom je stvar malo drugacija jer Andrej ne samo da poznaje svoj Fender jako dobro, već pored toga ume da ga koristi kako treba i koristi ga kako treba. Ni u jednom trenutku nema preterivanja, sve je savršeno odmereno, a ipak se čuje i primećuje virtuoznost. Osim toga, boja gitare je savršena i savršeno uklopljena u muziku grupe.
Sale na klavijaturi i pratećim vokalima je takodje sjajan i savršeno zna šta radi. Ne preteruje i ne svira ništa više nego što je potrebno za muziku benda u kom svira. Nećete čuti virtuozne solaže Džon Lorda, ali je prisustvo pozadine na klavijaturi jako lep tepih. Ritam sekcija koja se sastoji od Igora i Borisa je fascinantna, a Igora je prosto lepo gledati kako svira jer toliko uživa u tome što radi i to se jasno vidi i čuje.Gruv koji ovi momci imaju je onaj pravi gruv koji možete čuti kada slušate Bil Varda i Gizer Batlera. Toliko su dobri. Što se tiče vokala, Taša nije ultra dobar operski vokal kao Tarja, ali je i više nego odlična za ovaj bend. Savršeno uklopljeno u muziku.
Što se tiče celokupnog doživljaja i zvuka benda, ovako dobar i čist rokenrol nećete čuti nigde. Ovo je ono sto je potrebno rokenrol sceni u Srbiji. Ovo je bend koji ćete tek da volite. Stay tuned...

Škrborg

Нема коментара: